Alçı Panel ve Alçılı Yüzeyler Üzerine Su Yalıtım & Seramik Uygulama Çözümleri:

Uygulama Öncesi Zemin Hazırlığı:

Alçı panel yüzeyine su yalıtımı ve seramik kaplama uygulanmadan önce, panellerin sağlamlıkları kontrol edilmelidir. Alçı paneller ve alçı kaplamalar, hem emici hem de esneme hareketine yatkın yüzeylerdir. Su yalıtımı işlemi öncesinde yüzeyin Quattro QuaSera 6190 astarı ile kaplanarak emiciliği azaltılmalı ve güçlü bir yapışma yüzeyi sağlanmalıdır. Ayrıca, paneller arasındaki derzler, hareketlere bağlı olabilecek çatlamaları önlemek amacıyla mastik derz dolgu ile tamamlanmalıdır.

Quattro QuaRubber Uygulaması:

Banyo, duş, WC gibi ıslak hacimlerde alçı panel ya da alçılı yüzeyler üzerine uygulanabilen tek bileşenli akrilik esaslı su yalıtım malzemesi Quattro QuaRubber 303 tercih edilmelidir. Alçı panel ya da alçılı yüzeylerin zemin, duvar ve köşe birleşim noktaları, Yeykim Pah Bandı ile takviye edilmelidir. Bandın ortası birleşim noktasına denk gelecek şekilde, ilk kat olarak fırça veya rulo ile sürülen su yalıtım malzemesinin üzerine dikkatlice yerleştirilmelidir. Katlar arasında ortam sıcaklığına bağlı olarak 4-6 saat bekleyip, ikinci kat yalıtım malzemesi uygulanabilir. Yüzey kuruduktan sonra, tam kuruma için en az 7 gün beklenmeli ve 24 saat boyunca sızdırmazlık testleri yapılmalıdır.

Eurocement 115 Seramik Yapıştırıcısı:

Quattro QuaRubber malzemesi üzerine seramik uygulaması yapılırken, alçı panel yüzeyinin esneme hareketlerine uyum sağlaması amacıyla esnek yapıştırma harcı olan Eurocement 115 yapıştırma harcı olarak kullanılmalıdır. Banyo, duş, WC gibi sürekli suya maruz kalan mekanlarda ise, uzun ömürlü derz dolgu uygulaması için silikon katkılı, esnek ve kir tutmayan derz dolgu malzemesi tercih edilmelidir.